Kedvezmények bűvöletében

Kedvezmények bűvöletében

A vásárlások alkalmával nagyon sokan a kedvezményeket nézik és nem azt, hogy pontosan mi is hiányzik a családnak. Van akciós fogkefe, akkor gyorsan veszünk 8-t, így a család 1 évre tuti ki van pipálva és most 15% kedvezménnyel tudtam megvásárolni.

Viszont ha a minőségről van szó, hogy nem 3 hónapig évig tudjuk hordani az adott ruha darabot, hanem például 1 egész szezonban mint például a gyerek szandál, vagy cipő, akkor már félünk kedvezmény nélkül több pénzt kiadni.

Pedig egyszerűen kiszámolhatjuk, hogy ha egy gyerek szandál (amit óvodában bent használ) 5-6.000 Ft és bír 3 hónapot, akkor 1 év alatt 20-25.000 Ft-t kifizetünk, míg mondjuk minőségi gyerek lábbelikből elég lehet fél évente 1 (mivel nő a kicsit lába). Ekkor megúsznánk 2×7-8.000,- Ft-ból is az 1 évet, ami legalább 8-10.000,- Ft spórolást jelentene.

Mindenki gondolja át, hogy mi éri meg igazán, 1 gyengébb minőségű terméket megvenni ocsóért, vagy egy minőségi, bár kicsit drágábbat vásárolni, melyet legalább 2-3-szor annyit ideig lehet használni.

Belátható, hogy a második a jobb választás, csak sajnos nem mindig a józan ész a döntő, hanem más…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük